Vi ste ovde: NaslovnaBrendovi
Cross

Cross

Cross LTD osnovana 1995. godine specijalizovana je za proizvodnju bicikala. Brendovi Cross i Crosser su registrovane marke za njihove bicikle i točkove.
 
Cross proizvodi oko 250 000 bicikala godišnje. Oko 98% njih se uglavnom izvozi u Nemačku, Holandiju, Austriju, Švajcarsku, Francusku, Dansku, Švedsku, a od pre 2 sezone su prisutni i na teritoriji Srbije u novom proizvodnom pogonu u Zaječaru odakle snabdevaju naše tržište sa svojim celokupnim asortimanom bicikala. Upravo zbog toga što se nalaze na našoj teritoriji, cena njihovih bicikala je znatno jeftinija od konkurentskih jer nemaju troškove carine, poreza i transporta tako da u našim prodavnicama možete kupiti kvalitetniji a jeftiniji bicikl i sa dosta boljom opremom nego bicikl nekog drugog proizvođača.
 
U njihovom asortimanu kao najpopularnije modele bicikala u svojoj ponudi imaju  Junior i MTB  modele (26”, 27.5” i 29”), kao i najprodavanije u Evropi poput, Cross, Trekking, City i Urban modela bicikala. Cross LTD proizvodi bicikle za neke od najpoznatijih svetskih brendova, gde su njihovi proizvodi prepoznati po svom visokom kvalitetu. Ovo je zahvaljujući ISO 9001 standardu sa jedne strane, i komponentama koje koriste za montažu sa druge. Neophodne komponente im isporučuju dobro poznati brendovi kao što su SHIMANO, SRAM, SUNTOUR, SCHWALBE, KINESIS, KENDA, PROMAX, SELLE ROYAL, HERRMANS, TEKTRO, MAGIRA, SELLE ITALIA, AXA, SKS i druge. A malo ljudi je upoznato sa činjenicom da se u njihovim fabrikama prave i ramovi za neke modele svetski renomiranih proizvođača kao sto su Scott, Trek, pa čak i Canondale. A još jedna osobenost Cross kompanije je ta da može da se pohvali kako spadaju u red 5% svih svetskih proizvođaca koji na svojim biciklama nemaju nalepnicu Made in China, nego Made in EU
 
Osnovni delovi koje koristie: ramovi, viljuške, kočnice, glavčine točka itd. su od laganog aluminijuma. Izuzetan kvalitet Cross točkova dobijen je upotrebom legure profila sa dvostrukim zidom i robotizovanih mašina za montažu točkova. Farbanjem točkova i rama u istoj boji postižu jedinstven i kompletan izgled svakog bicikla.